Verschillen tussen gellak, kunstnagels, gelnagels en acrylnagels

Ziet u ook door de bomen het bos niet meer? Gellak, gelnagels, kunstnagels, acrylnagels of gellish nagels… wat moet u nu kiezen. Heel veel termen voor nagelbehandelingen zoals deze worden door elkaar gebruikt.

Hoewel deze nagelbehandelingen sterk op elkaar gelijken zijn er toch enkele subtiele verschillen die we voor u graag op een rijtje plaatsen.

De uiteindelijke keuze voor een bepaalde soort nagels zal afhangen van persoon tot persoon. De keuze zal bijvoorbeeld niet afhangen van uw beroep, persoonlijke voorkeur en kennis van de nagelstyliste. Daarnaast hangt het ook af van uw nagels maar ook hromonen of medicijnen kunnen een invloed hebben welke nagellak het meest geschikt is.

Bij Nagelstudio Lovenails bieden we daarom verschillende nagelbehandelingen alsook verschillende merken aan, zo is er zeker wel een nagelsysteem dat bij u past.

 

 

Belangrijkste verschillen op een rijtje

  Gellak Gelnagels Acrylnagels
alternatieve naam

gelpolish, Soak off gel,
gelish, Shellac,
I-lak, gellaken, colorgel

 
verlengingen neen, (moeilijker) ja ja
duurzaamheid 3-4 weken 3-4 weken 3-4 weken
sterk ja ja ja
flexibel ja ja neen
afweekbaar ja neen neen
geurloos ja ja neen
natuurlijk ja ja neen
glanzend ja ja neen
drogen led of uv lamp led of uv lamp lucht
bijwerken/bijvullen neen ja ja

Gelnagels

Deze nagelbehandeling is ook wel bekend onder de naam nagelextensies en behoort tot de familie van de kunstnagels. De gelnagels worden gemaakt met een speciale gel die onder invloed van ultraviolet licht (UV) of licht emitterende diode (LED) hard wordt.
Gelnagels zijn geschikt om de natuurlijke nagels te verlengen of te verstevigen.
Bij nagelverlengingen wordt gebruikt gemaakt van tips (verlengstuk) of sjablonen.

Voor het beste resultaat zijn er verschillende lagen nodig: basislaag, gellaag, kleurlaag en de uiteindelijke eindlaag die zorgt voor een mooi en glanzend resultaat.
Het verschil met gellak en acrylnagels is dat de gelnagels niet kunnen afgeweekt worden. Voor het verwijderen gaat u langs bij een manicure specialiste.

In onze studio plaatsen we enkel gelnagels in plaats van acrylnagels omdat deze geurloos zijn bij het aanbrengen, gel is ook iets flexibeler.
In het algemeen zijn gelnagels ideaal voor mensen die hun nagels willen verstevigen of verlengen.

 

Gellak

Deze nagelbehandeling is het eenvoudig aanbrengen van een soort gel, Soak Off Gel (zoals nagellak), maar gellak is veel sterker en blijft langer mooi. Het aanbrengen van gellak gebeurt in verschillende lagen. Eerst wordt een basislaag (basecoat) aangebracht, dan een dubbele kleurlaag (colorcoat) en tenslotte een toplaag (topcoat). De lagen worden uitgehard door middel van een UV-lamp.

GelColor by OPI, Color Gel, Gelish van Hand and Nail Harmony, CND Shellac nagellak, CND Shellac nagels, Gelac, Gelacq, Gelacquer, mani•Q, mani-Q Color van Young Nails zijn allemaal verschillende namen voor deze Soak Off Gel.
In vergelijking met gelnagels is gel wel afweekbaar met Aceton.
Voor vrouwen met mooie natuurlijke nagelsis gellak ideaal omdat de nagel beschermd wordt, mooi glanst, zo kan de nagel mooi uitgroeien. Ondertussen is gellak al zo gewoon dat het eigenlijk de traditionele nagellak vervangt door zijn positieve eigenschappen.
Gallak zal nooit niet afbladeren of schilferen zoals de traditionele nagellak. De kleur blijft van 2 tot 3 weken perfect op de handen, op de teennagels blijft gellak zelfs 6 tot 8 weken.

 

Acrylnagels

Nagels met acryl zijn vergelijkbaar met gelnagels, ze worden gebruikt om de natuurlijke nagels te verstevingen en/of verlengen. De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof dat wordt gemengd tot een kneedbare massa.
In tegenstelling tot gellak en gelnagels gebeurt het drogen door middel van de lucht, er wordt dus geen UV of LED-lamp gebruikt.


Bij Lovenails hebben we gekozen om gelnagels te plaatsen omdat het voor ons meer voordelen heeft dan acrylnagels. Wij vinden dat gelnagels niet alleen natuurlijker ogen maar ook aanvoelen omdat ze flexibeler zijn. Gellak geeft ook een veel mooiere glans. En zijn tenslotte ook geen onaangename geuren die vrijkomen met het gebruik van gellak. De laatste jaren worden de verschillen tussen beide steeds kleiner, de helft van nagelstudio’s werken vandaag met gelnagels, waar dit vroeger slechts 20% was.

De voorkeur zal van nagelstyliste tot nagelstyliste verschillen, op basis van uw wensen, voorkeur en nagels moet zij adviseren wat er het best bij u past.
Voor welke nagels u ook kiest, de nagelstyliste die ze plaatst moet de juiste kwaliteitsproducten gebruiken, alsook de kennis hebben. Een slechte ervaring met een bepaalde nagelbehandeling wordt vaker veroorzaakt door het slecht plaatsen.

 

Kunstnagels

Dit type van nagels is ideaal voor mensen die te korte nagels hebben, zwakke nagels en/of bijvoorbeeld nagelbijters. Kunstnagels of tips zijn eigenlijk valse nagels die op de bestaande nagels gekleefd worden met een speciale nagellijm. Daarna kunnen de nagels bijgewerkt worden qua lengte en vorm. Op het einde kan de nagel gekleurd of versierd worden met Gellak of Gelnagellak.

Kunstnagels kunnen zowel kort als lang zijn, niet iedereen kan lange nagels dragen. De keuze zal afhangen van uw beroep, nagels en uw dagelijkse werkzaamheden. Soms is een versteviging van uw natuurlijke nagels met gellak of gel al voldoende. De keuze wordt samen met u besproken na een gesprek en analyse van uw nagels, pas daarna kan de nagelstyliste u het juiste advies geven.

Goede manicures of pedicures worden uitgevoerd door hoogopgeleide individuen. Zo moet je niet bang zijn over vervormde nagels of verkeerd aanbrengen van nagellak. In tegendeel, bij probleemnagels kan het langer duren voordat je verlost raakt van bepaalde problemen. Dankzij een professionele nagelstyliste ben je er zeker van dat je nagels niet alleen mooi zijn, maar ook gezond !

Uw nagelstyliste

Mijn naam is Marina, geboren in Rusland en woon al enkele jaren in België. Bij mijn verhuis naar België was het voor mij ook geen senicure om een goede nagelstyliste in Geraardsbergen te vinden.

Ondertussen ben ik trotse drager van de titel "Master in de manicure" en heb verschillende diploma's behaald voor handen- en voetverzorging. Bekijk al mijn Diploma's!

Mijn klanten waarderen mijn passie en komen voor hun manicure en pedicure naar LOVE NAILS vanuit Brussel, Antwerpen, Gent, Leuven, Aalst, Ninove en andere Belgische steden.

LOVE NAILS – schoonheid en verzorging tot in de topjes van je vingers!

Cijfers van onze Nagelstudio

beweeg muis voor meer info

Volg onze Nagelstudio op de Social Media


Nagels laten verzorgen in regio Vlaanderen

Ben je op zoek naar een nagelstudio in Vlaanderen? Love Nails heeft klanten uit verschillende steden in Oost-Vlaanderen, Brussel en Vlaams-Brabant. Onze klanten komen niet alleen uit Geraardsbergen maar ook Ninove, Brakel, Gent, Zottegem en Oudenaarde.